Terug naar programma

Diervriendelijk Rotterdam

Tue 23 May 2017Inschrijven nieuwsbrief

Wat kunnen we doen tegen de oprukkende rattenplaag in de stad? Hoe zit het met het verbod op circusdieren in Rotterdam? En wat doet de dierenpolitie nou precies tegen dierenmishandeling?

Dieren in de stad in al haar facetten, het is een onderwerp dat bij het huidig college van Burgemeester en Wethouders hoog op de agenda staat. Wethouder Eerdmans is de eerste Rotterdamse wethouder met dierenwelzijn in de portefeuille.
Nooit eerder had Rotterdam een wethouder dierenwelzijn en nooit eerder bracht het stadsbestuur een nota uit waarin beleid werd geschreven speciaal gericht op het welzijn van dieren. De ambities zijn groot en gaan verder dan de landelijk wettelijk vastgestelde taken. Vandaar in DRAAD het dierenspreekuur met wethouder Joost Eerdmans. Heeft u een vraag over dieren? Over de bestrijding van plaagdieren bij u in de buurt? Over uw eigen huisdier? Stel hem aan wethouder Eerdmans op dinsdag 23 mei in #DRAAD.

 

Stuur uw vraag en uw contactgegevens naar maarten.bellaard@lokaal.org! Wij selecteren een aantal mensen die hun vraag live op dinsdag 23 mei tijdens #DRAAD aan de wethouder mogen voorleggen.

 

Van het voorkomen van onnodig dierenleed bij de bestrijding van ‘plaagdieren’ tot een dierenarts voor mensen met een laag inkomen, van een dringend verzoek aan verzorgingstehuizen om meer ouderen hun huisdier mee te kunnen laten nemen tot een hardere aanpak van dierenbeulen.

In DRAAD een gesprek over deze nota en dieren in Rotterdam in het algemeen met wethouder Eerdmans, ecoloog André de Baerdemaeker (Bureau Stadsnatuur), Rinus Hitzert (Dierenbescherming) en dierenvrienden en dierenhaters.

Op de politicibank o.a.: Querien Velter & Josine Strörmann (SP), Jeroen van der Lee (PvdD), Benvenido van Schaik (Leefbaar Rotterdam), Stefan Kroon (D66) en Aruna Radjkoemar (PvdA).

Verder in deze DRAAD natuurlijk ook een overzicht van de recente hoogte- en dieptepunten uit de Rotterdamse politiek.

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius