Terug naar programma

Denkcafé: Roger Scruton

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

 De wereldberoemde filosoof Roger Scruton is enkele dagen in Nederland vanwege de vertaling van zijn boek Culture Counts. Scruton neemt als vanouds geen blad voor de mond en trekt in heldere taal stevig van leer. Hij is fel gekant tegen het idee dat er geen “lage” en “hoge” cultuur meer zou zijn, Bach is beter dan 50Cent.

Daarnaast verdedigt hij ook de “Canon van de kunst” tegenover allerlei pretentieuze nieuwlichterij van de vorige eeuw. Rembrandt is beter dan abstracte kunst, hoe interessant je er ook over kunt kletsen. Genoeg stof dus voor een pittig gesprek! Scruton zal een toelichting geven op zijn boek en in debat gaan met Stef Aupers (docent sociologie, EUR), Katja Rodenburg (kunstfilosofe en curator) en Helen Westgeest (kunsthistorica Universiteit Leiden. Gespreksleider is Arjo Klamer (hoogleraar culturele economie, EUR).

Het Rotterdams Denkcafé is een samenwerking tussen Arminius en Studium Generale van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Rotterdams Denkcafé is deze keer op zaterdag ipv op woensdag. De voertaal is Engels.

ZATERDAG 17 mei / 20.00 – 22.00 uur / toegang 5,- euro

Gratis toegang met studentenpas

www.eur.nl/studium