Terug naar programma

Denkcafé: Nieuwe medische tips voor vrouwen 

wo 31 maart 2021
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Enkele maanden geleden is de Nederlandse richtlijn voor het pilgebruik van tieners veranderd. Sommigen ervaren namelijk ernstige bij-effecten, die mogelijk levenslang kunnen aanhouden omdat hun hersenen nog niet volgroeid zijn. Daarnaast gaan huisartsen meer aandacht besteden aan de bij-effecten van de pil bij volwassen vrouwen.

Niet alleen de advisering rondom de pil verandert, maar allerlei medisch onderzoek naar vrouwen leidt momenteel tot nieuwe inzichten. Daarnaast is er een trend naar een bewustere omgang met het vrouwelijk lichaam, zoals bij de menstruatiecyclus. Wat zijn de belangrijkste tips uit de recente onderzoeken? Waar wordt nog onderzoek naar gedaan? En waarom wordt dit onderzoek pas nu gedaan?

Met:
Linda Duits zelfstandig onderzoeker in gender en mediastudies. Ze schreef onder meer Meisjes kijken – of meisjescultuur in de spiegel en Eindelijk weten wat seks is.
Debby Gerritsen hoofdredacteur VIVA.
Anne Marieke Doornweerd, promovendus aan de Universiteit van Utrecht naar de psychologische effecten van de pil.
Jeanine Roeters van Lennep, internist aan Erasmus MC en specialist in de relatie tussen menstruatie en hart- en vaatziektes.
Dorenda van Dijken, gynaecoloog OLVG Amsterdam en voorzitter van landelijke stuurgroep Women’s Health.

Gespreksleiding: Marianne Vorthoren. Deze avond is georganiseerd door Arminius i.s.m. VIVA

Livestreamlink
Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.