Terug naar programma

Denkcafe: Klimaatoorlogen met Welzer

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Klimaatverandering zal een van de belangrijkste oorzaken worden voor toekomstige oorlogen. De oorlog in Darfur werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door de vergroting van de woestijn: de mensen trokken noodgedwongen weg en kwamen in conflict met mensen die elders woonden. Dit leidde tot een van de grootste rampen van de afgelopen tijd met naar schatting 300.000 doden.

Welzer schreef met Klimaatoorlogen een eigentijdse analyse en hij laat zien hoe we anders moeten denken om toekomstige catastrofes te voorkomen. Welzer is directeur bij het Cultuurwetenschappelijk Instituut in Essen en hoogleraar sociale psychologie aan de Universiteit van Witten/Herdecke.

Hij gaat in debat met Kees Homan, senior research fellow verbonden aan het Instituut Clingendael in Den Haag waar hij onderzoek verricht op het gebied van internationale veiligheid, en in het bijzonder Afghanistan en het effect van klimaatverandering op veiligheid. Moderatie: Jeroen Timmermans

De voertaal is Engels.

Het Denkcafe is een samenwerking tussen Arminius, Studium Generale en het Goethe-Institut, mede mogelijk gemaakt door NCDO.

Woensdag 18 maart / 20.00 uur / toegang gratis