Terug naar programma

Denkcafé: Gezond en gelukkig tot je laatste dag | met Rudi Westendorp en Bert Keizer

vr 24 mei 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Nederlanders worden steeds ouder en dat gaat snel: veel jongeren die nu leven zullen honderd worden. Dit heeft grote gevolgen voor het leven en de maatschappij. Zijn we straks veel langer ziek en zwak, op been gehouden door allerlei medische technologie? Wordt de pensioenleeftijd 80 jaar?

Volgens Rudi Westendorp, auteur van Oud worden zonder het te zijn, zijn veel mensen niet voorbereid op wat gaat komen. Bert Keizer houdt zich al jaren bezig met ethische kwesties over ouder worden en sterven en schreef onlangs Tumult bij de Uitgang, over een waardig levenseinde.
Rudi Westendorp is hoogleraar Ouderengeneeskunde en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Bert Keizer is verpleeghuisarts en auteur van meerdere boeken over ouder worden en sterven. Hij is columnist bij het dagblad Trouw.
Ook documentairemaker Janneke Geertsma is aanwezig om te vertellen over haar ervaringen tijdens het maken van de portretserie ‘Wel Oud, Niet Seniel’ over Rotterdamse ouderen, te zien geweest op RTV Rijnmond.
 Met een column van Inge Janse. Gespreksleiding: Geert Maarse.
0
o
Het Denkcafé is maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus.
0