Terug naar programma

Denkcafé: Eenzaamheid in coronatijd

do 29 april 2021
20:00

entree
7,50

livestream tickets

Nu de coronacrisis aanhoudt is er steeds meer aandacht voor eenzaamheid. Niet alleen onder ouderen maar ook onder jongeren. Wat is eenzaamheid eigenlijk en wat doet het met je? Wat is er tegen te doen? En wanneer is eenzaamheid een juist een positief iets? Gerine Lodder onderzoekt eenzaamheid bij jongeren en geeft lezingen waarin zij mythes over eenzaamheid ontkracht: zo leiden sociale media bijvoorbeeld niet tot meer eenzaamheid. Eenzaamheid is echter wél veel ongezonder dan we denken. Filosoof Marjan Slob ontwikkelde een geheel eigen kijk op eenzaamheid. Door anders naar eenzaamheid te kijken, is het mogelijk je minder eenzaam te voelen.

Gerine Lodder is universitair docent ontwikkelingspsychologie aan Tilburg University en werd genomineerd voor de New Scientist Wetenschapstalent 2019. Lodder onderzoekt eenzaamheid, sociale relaties en sociale gezondheid bij jongeren.

Marjan Slob is filosoof en auteur. Ze schreef De Lege Hemel over een andere kijk op eenzaamheid. Eerder won zij de Socratesbeker voor het beste filosofische boek van het jaar en ook haar boek over eenzaamheid is genomineerd.

Dit programma wordt georganiseerd door Debatpodium Arminius.

Livestreamlink
Dit programma is alleen online te volgen. Nadat je een ticket gekocht hebt, ontvang je automatisch een ticket-mail van Stager met daarin de link naar de livestream. Niet ontvangen? Check je spambox en/of controleer je andere mailboxen (mogelijk staat er in jouw Stager-account een ander mailadres van jou opgeslagen). Mail anders naar publiciteit@arminius.nl.