Terug naar programma

Denkcafe: De Mode van de Toekomst

wo 19 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Mode verandert snel, maar in de komende jaren krijgt dat gegeven een nieuwe betekenis door technologische innovaties. Je T-shirt meerdere keren per dag van kleur of ontwerp veranderen? Knuffelen met je partner via je mobiele telefoon en sweater? LET OP: ANDERE LOCATIE .

Hoewel dit vooral onschuldige voorbeelden zijn, hebben deze ontwikkelingen op de lange termijn ook serieuze gevolgen. Leidt dit tot meer zelfexpressie, of zullen mensen zich juist meer gaan aanpassen aan de locatie en gelegenheid waar ze op dat moment zijn? Zal de openbare ruimte weer een stukje kleiner worden doordat kleding een soort technologisch schild wordt waarin mensen zich terugtrekken, zoals we nu al zien met mobiele telefoons en draagbare muziekapparatuur? Of biedt Twitteren op je T-shirt juist weer nieuwe mogelijkheden tot communicatie? 

Arminius en V2_ nodigen u uit voor een ontdekkingstocht in de wereld van de hightech mode. Sabine Seymour, samenstelster van het standaardwerk “Fashionable Technology”, zal de avond openen. Daarna kunt u diverse ontwerpen van o.a. kunstenaar Aram Bartholl zien, maar ook zelf aantrekken en testen.

Tot slot een debat met techniekfilosoof Mark Coeckelbergh over de gevolgen van deze ontwikkelingen.

Dit Denkcafé is een samenwerking met Studium Generale (EUR) en Test_Lab, een avond van V2_Instituut voor de Instabiele Media, bedoeld om artistiek onderzoek aan een breder publiek te presenteren.

Moderatie: Esther Keymolen en Michel van Dartel.

De Voertaal is Engels.

Woensdag 20 mei / 20:00 uur  / Let op de avond is in V2_/ Eendrachtsstraat 10 / 010-2067272

toegang gratis.