Terug naar programma

Debat: Zichtbaar creatief Rotterdam!

do 23 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Rotterdam is van 27 tot en met 30 mei het toneel van het vierde European Design Festival 2010. Europees design en dan met name vooral grafisch design staan centraal op dit festival. Er is veel aandacht voor diverse regionale verschillen en overeenkomsten tussen Europese ontwerpers of hun ontwerpen. Meer dan 500 ontwerpers uit heel Europa ontmoeten, netwerken en inspireren elkaar.
 

Zichtbaar creatief
Dit publieksdebat georganiseerd door Designplatform Rotterdam is rond het thema ‘betekenis en zichtbaarheid van de creatieve industrie in Rotterdam’.

Rotterdamse en Europese ontwerpers uit verschillende zustersteden komen aan het woord over de vraag wat hen deed kiezen voor hun vestigingsplaats. Zijn er doorslag- gevende omstandigheden in een stad om je te vestigen? Aan welke gedroomde voorwaarden voldoet een stad voor de opbouw van een bloeiende ontwerp praktijk? Welke randvoorwaarden staan verder nog op het verlanglijstje? Welke andere Europese steden gelden als interessante en inspirerende voorbeelden?

Het debat wordt gevoerd in een slimme mix van de Nederlandse en de Engelse taal, en is een productie van Designplatform Rotterdam in samenwerking met Rotterdam Media Commission.

zaterdag 29 mei 2010 / 19.30u / toegang gratis

Ideeën uit Rotterdam
Designplatform Rotterdam organiseert een rondreizende expositie getiteld ‘Ideeën uit Rotterdam’. Vanaf 26 mei worden in de hal van het stadhuis verschillende producten uitgestald van Rotterdamse designers die ontwerpen voor merken als Senseo, Maxi-Cosi en Ikea. In deze tentoonstelling wordt ook aandacht besteed aan bekende Rotterdamse grafische ontwerpen zoals de pictogrammen van de Olympische Winterspelen.

Hal van het stadhuis, Coolsingel 40, Rotterdam
Maandag 24 mei t/m vrijdag 28 mei 2010 van 08:30 – 17:00 uur
toegang gratis

Over European Designfestival

Over Designplatform Rotterdam

Over Rotterdam Media Commission