Terug naar programma

Debat: Toekomst van de Antillen en Aruba

Fri 21 September 2007
14:00Inschrijven nieuwsbrief

Toekomst van de Antillen en Aruba

Vanaf 1 juli 2007 veranderen de staatkundige verhoudingen tussen de Antillen, Aruba en Nederland. Curaçao en Sint Maarten krijgen net als Aruba een status aparte. Bonaire, Saba en Sint-Eustatius worden Nederlandse gemeenten. Wat betekent dit voor de toekomst van het koninkrijk?

De Antilliaanse Oprah Mavis Albertina leidt het debat op 8 december 2006 met en voor de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap en een ieder die de eilanden een warm hart toedraagt.
Hoe zien Antillianen en Arubanen de toekomst van het koninkrijk? Waar liggen hun ambities hier of op de Antillen of Aruba. Hoe kan de Antilliaanse en Arubaanse gemeenschap in Nederland bijdragen aan de ontwikkeling daar? Wat is hierin de taak van Nederland? Is het geven van ontwikkelingsgeld wenselijk en wordt de hulp goed besteed?

De Antilliaanse zanger Ruben heeft een succesvolle zang- en musicalcarrière opgebouwd in Wenen en zal na afloop van het debat zijn debuutalbum Exceptional presenteren in ARMINIUS.
www.rubenmusic.com

Met Ineke van Gent (GroenLinks), Lionel Martijn (CDA Rotterdam), Rúben Severina (MAAP), Nadya van Putten (GroenLinks Rotterdam) en Lisette Bor (Antilliaans Netwerk). Column van Xaviera Ringeling.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duurzame Solidariteit in samenwerking met het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.

Debat over de toekomst van de Antillen en Aruba
ARMINIUS bovenzaal (via de tuin ingang)
Vrijdag 8 december
Tijd: 14.00-16.00.
Na afloop borrel en muziek tot 18.00.
Aanmelding via info@arminius.nu