Terug naar programma

Debat: Holland uit vorm

do 18 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Graphic Design. Nederland is vanaf het begin van de vorige eeuw gidsland geweest op het terrein van de grafische vormgeving. Nederlandse ontwerpers als Piet Zwart en Paul Schuitema legden een basis waarop bijvoorbeeld Wim Crouwel en Anthon Beeke konden excelleren met een Dutch Design aanpak die internationaal werd bewonderd en overgenomen.

Namen van dat formaat komen nauwelijks nog voor en de vraag rijst: wat resteert vandaag de dag nog van dat roemruchte verleden? Welke nieuwe wegen liggen open voor grafische ontwerpers? Welke zijn de nieuwe namen, nu een belangrijk deel van de communicatiemiddelen brutaal is geannexeerd door de social media? Is er reden om te verkeren in een begrafenisstemming of zijn grafisch ontwerpers nog altijd veerkrachtig genoeg om de media tot ver in deze eeuw te domineren?

Moderator Lucas Verweij zal wetenschappers, graphic designers en journalisten indringend uithoren over hun kijk op deze ontwikkelingen en u krijgt volop gelegenheid om mee te doen.

Verwacht worden: Gerard Hadders van Bureau Lange Haven, Florian Cramer van Piet Zwart Insituut, Mieke Gerritsen van Graphic Design Museum en het essay is geschreven door Ronald Rovers, journalist en cirticus. 

Het Designplatform Rotterdam organiseert deze avond in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Willem de Kooning Academie, Piet Zwart Instituut en het Graphic Design Museum.

Als belangstellende kunt u van tevoren vanaf 18.30 uur een hapje mee-eten als u zich registreert of reeds geregistreerd bent op de website van het Designplatform Rotterdam: www.dpfr.nl

Dinsdag 15 december 2009 / 20.00u / toegang gratis