Terug naar programma

Debat: Hoe vertel je je eigen leven?

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De een houdt een gedetailleerd dagboek bij, de ander maakt alleen vakantiefoto’s. De 77-jarige Oegandees Kaddu Wasswa heeft zijn intense leven gedocumenteerd met foto’s, documenten en brieven van waaruit fotografe Andrea Stultiens een visuele biografie ‘Het Kaddu Wasswa archief’ heeft samengesteld. Omdat Wasswa altijd maatschappelijk actief was, leest zijn biografie ook als een turbulente geschiedenis van Oeganda dat bijvoorbeeld in de jaren zeventig zuchtte onder het schrikbewind van dictator Idi Amin.

Wat zijn de redenen om je leven vast te leggen? Heb je er later nut of plezier van of slaat slechts de weemoed toe? Hoe is de huidige populariteit van biografieën te verklaren, zowel in de fotografie als in de literatuur?

Deelnemers aan dit debat zijn Kaddu Wasswa, Andrea Stultiens en Monica Soeting, hoofdredactrice Biografie Bulletin en co-auteur van “Hoe schrijf ik een biografie?”. Na het debat is er een opening door Ruud Visschedijk, directeur Fotomuseum en Marcia Luyten, journalist. Moderator van dit debat is Hans Kennepohl.

Dit debat wordt georganiseerd door debatcentrum Arminius vanwege de opening van de tentoonstelling ‘Het Kaddu Wasswa archief’ in het Nederlands Fotomuseum en is mogelijk gemaakt door het NCDO. Na het debat en de opening kan de fototentoon- stelling bezocht worden.

zaterdag 30 oktober 2010 | 15.00u | toegang gratis

lokatie Nederlands Fotomuseum, Wilhelminakade 332 Rotterdam

voertaal Engels

www.nederlandsfotomuseum.nl

Dik van der Meulen en Monica Soeting “Hoe schrijf ik een biografie? “
paperback / 144 blz. Nederlandstalig
Augustus uitgevers / 2010
ISBN-13: 9789045702056
€ 15