Terug naar programma

Debat: Het wij-gevoel

Thu 20 September 2007
19:30Inschrijven nieuwsbrief

Hebben we in Rotterdam een ‘wij-gevoel’ nodig?

De Rotterdamse Jongeren Raad (RJR) en het anti-discriminatiebureau RADAR organiseren samen met de Jonge Democraten, Dwars en de JOVD een debat over het ‘wij-gevoel’ in Rotterdam.

Onlangs presenteerde wethouder Kaya zijn nota over stadsburgerschap, in deze nota wordt een pleidooi gehouden voor een gemeenschappelijk Rotterdams wij-gevoel. De vraag is wat dat wij-gevoel inhoudt en of we wel een wij-gevoel nodig hebben in Rotterdam?

Verschillende experts bestaande uit vertegenwoordigers uit de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de media gaan samen met het publiek in debat. Speciale gasten zijn onder andere de gasthoogleraar van de Erasmus Universiteit, Tariq Ramadan, de directeur Generaal Jeugdzaken van Suriname, Richenell Trustfull, de wethouder van Cultuur en Participatie, Orhan Kaya en het gemeenteraadslid van Leefbaar Rotterdam, Marianne van der Anker.

De avond wordt geopend met een documentaire die is gemaakt in opdracht van de RJR door studenten van InHolland en de Erasmus Universiteit over diversiteit en ‘wij-gevoel’ in Suriname. Kan Nederland iets van Suriname leren op dat gebied is de grote vraag? Vertegenwoordigers van de Surinaamse regering en jongerenbeweging zullen daarom ook deelnemen aan dit debat.

Hierna zal met de gasten en het publiek een debat gevoerd worden aan de hand van een aantal stellingen.

Het debat is georganiseerd in het kader van de campagneweek Eenheid is Kracht die plaatsvindt van 18 maart tot en met 29 maart. Op de Internationale dag tegen racisme en discriminatie, 21 maart 2007, vindt de derde jaarlijkse Eenheid is Kracht Awardshow plaats in de Doelen Rotterdam. Kijk voor meer informatie op www.eenheidiskracht.nl

“Rotterdam, proefstad voor honderden culturen & leefstijlen: Hoe krijg je een wij-gevoel”
Datum: 22-03-2007
Tijd: 19:30 – 22:30
Locatie: Arminius

Persbericht debat over het wij-gevoel