Terug naar programma

DEAF07: Dutch Elctronic Art Festival

Thu 20 September 2007
22:00Inschrijven nieuwsbrief

Thema DEAF07 : Interact or Die!

Van 10 t/m 29 april 2007 zal het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) voor de achtste keer worden gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival voor elektronische kunst wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. Het is het eerste evenement dat zal plaatsvinden in het geheel vernieuwde cultuurcentrum Las Palmas op de Kop van Zuid. Dit jaar is gekozen voor het thema ´Interact or Die!’.

DEAF presenteert een uitgebreid programma op het gebied van kunst, technologie, wetenschap en samenleving, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Tijdens het festival is er deze keer speciale aandacht voor China. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium. DEAF07 is hét evenement waar het internationale netwerk voor de ‘Creatieve stad’ elkaar ontmoet.

Vanavond in Arminius
In samenwerking met The TodaysArt Festival presenteert DEAF07 een avond met muziek, video en experimenten van drie acts die de elektronische muziek zijn toegewijd. De vijf verschillende optredens vormen een festival op zich. De avond wordt geopend met een elektro-akoestisch optreden van het Haagse POW Ensemble, gevolgd door een dialoog tussen audio en video van het innovatieve Berlijnse duo Rechenzentrum. De avond bereikt een hoogtepunt in het pure Detroit-gevoel van het best bewaarde geheim van motor city, Scan7 en een DJ performance van breakbeat-DJ Siuli K.O., beide begeleid door de videokunstenaar Remco Schuurbiers van Club Transmediale.

Artiesten:
POW Ensemble (NL) www.powensemble.nl
Rechenzentrum (D) www.rechenzentrum.org
Scan7 (US) en DJ Siuli K.O. (NL/UK) www.industrialfunk.com
Remco Schuurbiers www.remcoschuurbiers.com
Todaysart www.todaysart.nl
Complete programma DEAF07: www.deaf07.nl

Aanvang 22.00 u
Entree € 10,-