Terug naar programma

DEAF07: Dutch Elctronic Art Festival

Thu 20 September 2007Inschrijven nieuwsbrief

Thema DEAF07 : Interact or Die!

Van 10 t/m 29 april 2007 zal het Dutch Electronic Art Festival (DEAF) voor de achtste keer worden gehouden in Rotterdam. Dit internationale festival voor elektronische kunst wordt tweejaarlijks georganiseerd door V2_, Instituut voor de instabiele media. Het is het eerste evenement dat grotendeels zal plaatsvinden in het geheel vernieuwde cultuurcentrum Las Palmas op de Kop van Zuid. Dit jaar is gekozen voor het thema ´Interact or Die!’.

DEAF presenteert een uitgebreid programma op het gebied van kunst, technologie, wetenschap en samenleving, waarbij een grote tentoonstelling van interactieve kunstwerken centraal staat. Tijdens het festival is er deze keer speciale aandacht voor China. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van (muziek-) performances, seminars, workshops en een symposium. DEAF07 is hét evenement waar het internationale netwerk voor de ‘Creatieve stad’ elkaar ontmoet.

Vanavond in ARMINIUS
STEIM presenteert een avond met een brede selectie uit live performances met hybride elektro-akoestica. STEIM is een centrum in Amsterdam voor onderzoek en ontwikkeling van instrumenten en tools voor de electronische muziek en performance kunsten.
Het podium biedt ruimte voor het pionierswerk van Atua Tanaka, Mazen Kerbaj en Takura Mizuta Lippit (djsniff) – de artistieke leiders van STEIM in 2007 – samen met componist, muzikant en instrumentontwerper Michel Waisvisz, sinds lang directeur van STEIM. De performances laten interactie tussen betekenis en machines zien, emergente economieën van adem en radiogolven, en componeren in het nu; het vermengen van studio en live optreden, van componeren en improviseren; betoverde neuronen; de energie van een elektrisch lichaam versus stopcontacten, muzikale impact, embedded intruments, het doorslaggevende moment van doorbraak, rifs, licks, grooves en andere vieringen van klank en geluid.

Aanvang 22.00 u
Entree € 10,-

Klik voor het volledige programma DEAF07:
www.deaf07.nl

Meer info over de artiesten van vanavond:
STEIM www.steim.org
dj sniff (JP/NL) www.smashtv.org
Atau Tanaka (JP/FR) www.xmira.com
Mazen Kerbaj (LB) & Joel Ryan (US/NL) kerbaj.com
Christine Sehnaoui (LB/FR) & Michel Waisvisz (NL) www.dt-bs.com
crackle.org