Terug naar programma

DEAF: The evening of Fuller / McLuhan (Performance)

wo 24 april 2024
field_543cf7096c5fe



Plan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Een avond gevuld met ideeën van de legendarische denkers Buckminster Fuller en Marshall McLuhan, de profeet van de elektronische revolutie.

Buckminster Fuller is een veel omvattend persoon. Hij is een ingenieur of architect, uitvinder, ontdekker, geograaf, wiskundige. Of al het eerder genoemde. Uit zijn ideeën blijkt in ieder geval dat hij in een andere eeuw geboren is.

‘Televisie is cool en radio is hot’, dat is de boodschap en het medium is Marshall McLuhan. Zijn uitspraken zijn krachtig, ogenschijnlijk eenvoudig en provocerend tot op het buitensporige. McLuhan bestudeert de media om te begrijpen waarom we op deze manier leven.

Kijk voor het volledige programma op www.deaf.nl

vrijdag 23 mei | 20 u
entree € 15 |  CJP en student € 10

Door van den Hil, Zipson, Franzen, Debackere. The Evening Of… is een programma van DEAF2014 Biennale die plaatsvindt van 21 tot en met 24 mei 2014, met als hoofdlocatie het Nieuwe Instituut. The Progress Trap is het thema van de DEAF2014 biënnale. Voor deze 10e editie heeft DEAF2014 een uitdagend programma samengesteld waarin de notie van The Progress Trap op vele verschillende manieren benaderd wordt. Tentoonstellingen, keynotes, seminars, workshops, Evenings of …, films, voorstellingen en een satellietprogramma nodigen je uit om deze valkuil van vooruitgang te ontdekken. Zie www.deaf.nl