Terug naar programma

Studio Erasmus: De wooncrisis, een volgende pandemie en het nachtleven van Rotterdam

di 26 oktober 2021
20:30Inschrijven nieuwsbrief

Studio Erasmus is de talkshow van de Erasmus Universiteit over wetenschap en actualiteit met interviews, minicolleges en livemuziek. Deze avond met onder meer Matthijs Korevaar en Gwen van Eijk over de wooncrisis, Peter van Bergeijk over een volgende pandemie, Judith Bom over ouderenzorg en een minicollege door Femke Vandenberg over het belang van het nachtleven in Rotterdam.

  • Hoe komt Nederland uit de wooncrisis? – Econoom Matthijs Korevaar en stadssocioloog en medeorganisator van de landelijke woonopstand. Gwen van Eijk over het steeds pijnlijker wordende tekort aan betaalbare woningen. Zijn er te weinig huizen of is er te veel kapitaal? En wat doet de huidige crisis met de vermogensongelijkheid?
  • Wat te doen bij de volgende pandemie? Hoogleraar Internationale Economie Peter van Bergeijk (ISS) schreef een boek over de lessen die we zouden moeten trekken uit de coronacrisis. Een volgende pandemie is een zekerheid, stelt hij, maar hoe gaan we deze aanvliegen?
  • Hoe streven we -met een zorgstelsel dat onder druk staat- naar een toekomst waarin voor iedereen gezorgd wordt? Judith Bom (ESHPM) over ouderenzorg en de inrichting van ons zorgsysteem.
  • En een minicollege door Femke Vandenberg over waarom het nachtleven essentieel is voor een stad als Rotterdam.

Met livemuziek van Rosann.

Studio Erasmus is een programma van de Erasmus Universiteit, in samenwerking met Studium Generale, Vers Beton en Arminius. Presentatie: Geert Maarse.