Terug naar programma

De toekomst van de Rotterdamse winkelstraat

Tue 31 May 2016Inschrijven nieuwsbrief

Hoe ziet de winkelstraat van de toekomst eruit? Met verdwijnende buurtsupers, failliet gaande kledingboetiekjes en uitstervende lokale drogisterijen lijkt het soms alsof de grote winkelketens de winkelstraat hebben overgenomen. Het aanbod wordt steeds eenvormiger en Albert Heijn, Dirk, Etos en Kruidvat zijn niet meer weg te denken uit de gemiddelde winkelstraat. En terwijl winkelpanden leegstaan, worden er nog steeds nieuwe panden bijgebouwd.

Minister Kamp zegt dat zijn Retailagenda gaat zorgen voor meer kansen voor winkeliers. Wat vinden Rotterdamse ondernemers en bewoners van zijn plannen? Is er nog ruimte voor de ideeën van de ondernemers en bewoners zelf? Worden de Rotterdamse ondernemers wel (genoeg) betrokken bij het beleid? Hoe erg is het eigenlijk dat winkelstraten steeds meer op elkaar gaan lijken? Hoe denkt de Rotterdamse politiek hierover? In DRAAD op dinsdag 31 mei praten we over de toekomst van de Rotterdamse winkelstraat met ondernemers, consumenten en bestuurders.

Te gast: Han Meyer (hoogleraar Stedenbouwkunde, deed onderzoek naar o.a. urbanism en city planning), Anke Griffioen (pionier van Vereniging de Binnenweg, eigenaar van Caland/Schoen, bestuurskundige), Marcel Evers (manager beleid en advies bij INretail) en Jeroen Rienks en Afke Weltevrede (Onderwater Producties) van de voorstelling KASSA.

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met ons journalistenpanel en verschillende lokale politici.

Op de politicibank: Arno Bonte (GroenLinks), Gerda Eeuwijk (D66), Maarten v.d. Donk (VVD), Benvenido van Schaik, Bart-Joost van Rij en Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam), Tom Weerdmeester (SP) en Carlos Gonçalves (PvdA).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL. Dit project is onderdeel van de Rotterdam Architectuur Maand.

* Je krijgt met je entreeticket van DRAAD korting op de voorstelling KASSA van Onderwater Producties (van 17,50 nu voor 13,00 euro). Je bestelt online of aan de deur een Rotterdampas-ticket en laat je DRAAD-kaartje aan de deur zien.