Terug naar programma

De toekomst van de gebiedscommissies

Tue 13 December 2016Inschrijven nieuwsbrief

Ruim twee jaar geleden maakten in Rotterdam de deelgemeenten plaats voor gebiedscommissies. Dit jaar is onderzocht of Rotterdamse doelen met dit model worden bereikt. Brengen gebiedscommissies de inwoners van Rotterdam en het bestuur van Rotterdam inderdaad dichterbij elkaar? Krijgen bewoners meer invloed op hun wijk? Dat waren de vragen die beantwoord moesten worden.

De gemeenteraad gaf de onderzoeksopdracht aan Dutch Research Institute for Transistion (DRIFT), verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In december wordt het evaluatierapport in de gemeenteraad besproken.

In DRAAD gaan wij vanavond in gesprek met Derk Loorbach, directeur van DRIFT, over de uitkomsten van het evaluatierapport. Loorbach is gespecialiseerd in nieuwe vormen van maatschappelijke sturing, de nieuwe rollen van de overheid en maatschappelijke transities. Het onderzoeksteam bestaat verder uit onderzoekers van de vakgroep Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen.

En natuurlijk kijken we in deze DRAAD weer terug op de lokale politieke actualiteit met columnist Willem Sonneveld. Presentatie: Francisco van Jole.

Op de politicibank: Marco Heijmen (PvdA), Leo de Kleijn (SP), Nourdin el Ouali (Nida) & Christine Zandberg (CDA).

DRAAD wordt georganiseerd door LOKAAL i.s.m. Arminius.