Terug naar programma

De Slingermanifestatie 2008

ma 24 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Onder het motto: ‘Wat heb jij Rotterdam te bieden’? organiseert de Slinger Rotterdam een beursvloer met aansluitend een debat.  De manifestatie staat in het teken van de ontwikkeling van de sociale, culturele en sportieve skills van jongeren. Vertrekpunt is Vakmantad/Skillcity, een integrale visie en stadsaanpak van de Rotterdamse filosoof Henk Oosterling. Economische, educatieve, sociale en culturele processen worden in deze visie aan elkaar geknoopt om de ontplooiingskansen en talenten van Rotterdammers te vergroten.

Beursvloer
Tijdens de Beursvloer wordt duidelijk wat organisaties, instellingen en bedrijven Rotterdam concreet te bieden hebben. ‘Vragers’ presenteren zich, aanbieders lopen rond op de beursvloer. EXTRA: ook vragende partijen wordt gevraagd iets te bieden, bijvoorbeeld een maatschappelijk stageplaats.

Debat
In het AD/RD Mediacafe gaan deskundigen uit wetenschap en praktijk de dialoog aan over nut en noodzaak van maatschappelijke stages in Rotterdam. Debat onder leiding van Peter Louwerse met Hans Becker (SPR/Humanitas),  Bianca Tol (Woonstad Rotterdam), Gerard Soetman (GK van Hogendorp school), Lucas Meijs (EUR), Hayze Hazenberg (Nationale Jeugdraad). Jongeren vormen het schaduwpanel.

Meer informatie en een overzicht van het totale programma op: www.rotterdam.slinger.nu

woensdag 23 april / 17.00 – 22. 00 uur / toegang gratis

aanvang debat 19.30 uur