Terug naar programma

De Schaduwzijde van Coming Out Day

11 oktober 2020
16:00

entree
5,00 / online 0,00 (of donatie)

Koop kaarten

Jezelf kunnen zijn, kan moeilijk zijn voor LHBTI’s. Zichtbaarheid en ‘uit de kast komen’ kunnen ook leiden tot nare reacties, intimidatie en uitsluiting van en door mensen die belangrijk voor je zijn. Voor deze mensen zijn dagen waarop LHBTI’s hun identiteit vieren, zoals Coming Out Day, niet alleen maar feest, maar ook dagen waarop zij worden herinnerd aan de pijn van niet ten volle geaccepteerd worden. Meepraten? Reserveer dan nu je ticket voor De Schaduwzijde van Coming Out Day. Tijdens dit evenement staan we stil bij de zonnige én de schaduwzijde van Coming Out Day.

Programma
Het programma bestaat uit:
– Bijstander Workshop met Fairspace. Hoe voel je je veilig in de openbare ruimte en hoe kan je als omstander iets betekenen wanneer het fout gaat?
– Singer-songwriter en TEDx-spreker Kyara Harley treedt op en spreekt over de invloed van haar transitie op haar carrière.
– Panelgesprek over studie & werk met Melek Usta (directeur Colourful People), Catharina Anastasia Visser (executive director bij Genderness & Spiritus de Universum) en Cheyenne Smaal (HR Manager IT bij Waternet).
– Afsluiting met een optreden van de winnaar van de Queer & Feminist Poetry Awards in de categorie Best Queer Poet.

Presentatie: Gert-Jan Verboom (Dona Daria) en Chantal van der Putten (Student Pride NL).

Kaartverkoop
Kaartjes kosten 5 euro en zijn inclusief een drankje. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een project voor de transgendergemeenschap van kleur in Rotterdam.

Corona + live streaming
De bijeenkomst is opgezet volgens de richtlijnen van het RIVM. Er is ook een livestream voor de geïnteresseerden die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. Hier kan ook een donatie gedaan worden voor het project. Ga naar de ticket-button om te doneren.

Over dit programma
De Schaduwzijde van Coming Out Day is een project van Dona Daria en Student Pride NL, ondersteund door de Gemeente Rotterdam en GayRotterdam. Dit programma is georganiseerd i.s.m. Arminius.