Terug naar programma

De puinhopen van rechts en de Europartij

Tue 12 May 2015Inschrijven nieuwsbrief

De puinhopen van rechts

Waarom mislukken nieuwe rechtse partijen steeds? En waarom lukt Leefbaar Rotterdam wel? Sinds de doorbraak van Pim Fortuyn ontstaan er regelmatig nieuwe partijen ‘op rechts’. Maar zowel de LPF als Trots op Nederland faalden. En de enige rechtse partij die al jaren electorale successen boekt, de PVV, is met regelmaat het toneel van conflicten, schandalen en afsplitsingen. Hoe is het mogelijk dat politici als Pim Fortuyn, Rita Verdonk en Geert Wilders bij het grote publiek een enorme populariteit kregen maar niet in staat waren een stabiele partij op te bouwen? Wat is het geheim achter het succes van Leefbaar Rotterdam? En hoe zal de PVV, die de komende gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam meedoet, gaan opereren?

Met Chris Aalberts (politiek analist en schrijver van De puinhopen van rechts) en Ronald Sørensen (PVV-senator en oprichter Leefbaar Rotterdam).

De Europartij

“Het moet anders!”, horen we steeds vaker om ons heen. Maar hoe dan? Volgens de nieuwe Europartij willen we wel anders, maar zitten we (te) vast aan bestaande gewoontes. De Europartij kiest naar eigen zeggen voor een totaal nieuwe zienswijze, die liefdevol alle normen, waarden en mores opnieuw beziet en hergebruikt. Kandidaat lijsttrekker Zihni Özdil verdedigt de vijf partijpunten: Weg met Nederland, Weg met de democratie, Weg met het onderwijssysteem, Weg met de integratiemaatschappij en Weg met de zorgverzekeraars.

Met Zihni Özdil (historicus en columnist) en vertegenwoordigers van politieke partijen uit Rotterdam, zoals o.a. Salima Belhaj D66 en Tanya Hoogwerf  Leefbaar Rotterdam.
d

De gespreksleiding is in handen van Francisco van Jole. DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.