Terug naar programma

De politieke tv-show van Bogue

Stadsinitiatief | 18.30 u – 18.55 u
In aflevering 1 staat het stadsinitiatief centraal. Daar is de afgelopen jaren veel om te doen geweest en is inmiddels ook opgeheven. Daarvoor in de plaats heeft D66 bevochten dat er een 1% regeling komt. Te gast zijn Jos Verveen van D66, Maarten van de Donk van de VVD en Edwin van Viegen, initiatiefnemer van RIF010, de winnaar van de laatste editie van het Stadsinitiatief. Met deze drie gasten gaat Bogue in debat over de pro’s en con’s van het stadsinitiatief, hoe het nu gaat met RIF010 en hoe het staat met de opvolger van deze beleidsmaatregel: de 1%-regeling.

Gebiedscommissies | 19.00 u – 19.25 u
In aflevering 2 alles over de gebiedscommissies. Sinds maart vorig jaar zijn deze geïnstalleerd. Maar wat is dit nu eigenlijk, wat doen ze, wat mogen ze en wat doen ze niet of mogen ze juist niet? Zijn die gebiedscommissies niet gewoon politieke zoethoudertjes van het stadhuis voor de burgers van Rotterdam? Bogue praat met Gerard Drosterij, politiek filosoof en fel criticus van de gebiedscommissies en Robbert de Vrieze, initiatiefnemer van WIJ Delfshaven die als totale nieuwkomer licht kan laten schijnen op de Rotterdamse politiek.

 

Woorden & Daden is een samenwerking van Bogue, OPEN Rotterdam, VideoWerkt en Arminius. De afleveringen zijn online te volgen, daarna terug te zien in televisie-uitzendingen van OPEN Rotterdam en via hun uitzending-gemist-service.