Terug naar programma

De opkomst van de singles met Simone van Saarloos, Roos Vonk & Ageeth Veenemans

Wed 17 February 2016Inschrijven nieuwsbrief

Het aantal singles neemt de komende tijd sterk toe, onder meer door emancipatie, vergrijzing en echtscheidingen. Toch is in onze maatschappij een monogame relatie de norm, als single ben je immers ‘nog niet in een relatie’. Simone van Saarloos breekt in Het monogame drama een lans voor het single-bestaan. Ze stelt dat deze zelfs in verschillende opzichten superieur is aan een monogame relatie. Daarbij pleit ze voor polyamorie, het tegelijkertijd hebben van verschillende seksuele relaties. Wat betekent dit voor het beleven van intimiteit? Wat is de kans dat deze vorm een grote groep mensen zal aanspreken?

Met:

  • Simone van Saarloos, filosofe en auteur van het boek Het monogame drama (2015) en columnist bij NRC.
  • Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie, columnist van Psychologie Magazine en auteur van o.m. Liefde, lust en andere ongemakken, zie ook www.roosvonk.nl. Vonk zal via Skype deelnemen aan de avond.
  • Ageeth Veenemans, auteur van Ik hou van twee mannen, het eerste Nederlandse boek over polyamorie. Zij maakte er zeven jaar lang haar werk van om meer bekendheid aan polyamorie te geven.
  • Stand-up filosoof Laura van Dolron die live een grappige ontroerende tekst schrijft over de avond die zij direct ongecensureerd opvoert.
  • ClublePOP draait liefdesplaatjes.

Gespreksleider: Rick van der Kleij

Het Denkcafé is maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus. Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen.