Terug naar programma

Gecanceld – De mooiste en lelijkste Nederlandse natuur

zo 18 juli 2021
16:00Inschrijven nieuwsbrief

Dit programma is helaas wegens omstandigheden gecanceld.

Veel mensen hebben tijdens corona de schoonheid van de Nederlandse natuur ontdekt. Wandelingen waren lange tijd een van de weinige toegestane activiteiten en Nederland kent vele prachtige natuurlandschappen. Maar dit natuurschoon heeft een keerzijde. Zoals de ogenschijnlijk mooie gele velden, die deze kleur hebben door glycofosfaat, een omstreden bestrijdingsmiddel. Of de verdwijning van weidevogels door eenzijdige vegetatie en zelfs onder de grond neemt de biodiversiteit af: mollen en wormen verdwijnen. Koos Dijksterhuis laat u in de deze lezing kennismaken met de mooiste plekken van Nederland, met gevoel voor humor en oog voor schoonheid. Maar daarnaast toont hij ook de lelijkste natuur en geeft aan wat er gedaan moet worden om deze mooier te krijgen.

Koos Dijksterhuis schrijft drie keer per week een column over natuur voor dagblad Trouw. Hij schreef onder meer NRC Handelsblad, de Volkskrant en publiceerde De spreeuw, Handboek voor Natuurwandelingen en Eilandgevoel en zijn meest recente boek is De Zwarte Specht.

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je bijgepraat over verschillende ontwikkelingen in de samenleving. Van natuur tot de XTC, van Erasmus tot ouderdom. Je luistert naar een college van ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen. De Arminius Zomerzondaglezingen worden georganiseerd door debatpodium Arminius.