Terug naar programma

De Burn-out Generatie

De helft van alle studenten heeft last van psychische klachten: studie, bijbaantjes, stages en netwerken lijken te zorgen voor stress in een tijd waarin ‘alles’ lijkt te kunnen zolang je je best er maar voor doet. Als starter wordt dit niet beter: meer dan honderdduizend jonge werknemers zitten langdurig thuis vanwege stress-gerelateerde klachten. ArboNed, een bedrijf dat werknemers helpt bij het voorkomen van ziekteverzuim, stelt dat de helft van het verzuim onder jongeren ontstaat door werkstress. Kortom, generatie Y heeft het zwaar.

Hoe komt het dat jongeren lijden aan klachten die voorheen vaker voorkwamen onder veertigers? Hebben zij te hoge verwachtingen van zichzelf? Het Denkcafé zoekt het uit met cultuurfilosoof Maarten Coolen (Departement Wijsbegeerte, Universiteit van Amsterdam), GZ-psycholoog Ton Wintels (HSK-Rotterdam) en arbeidssocioloog Fabian Dekker (Faculteit Sociale Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit). Met een theatrale introductie door TG de Zusjes van en rustgevende plaatjes van Clublepop.
o
Gespreksleider: Geert Maarse.
Let op: Deze avond is uitverkocht. Aan de deur zal na 20:00 nog een zeer beperkt aantal kaarten beschikbaar zijn van mensen die verhinderd zijn.
 0
Het Denkcafé is maandelijkse samenwerking van Arminius en SG Erasmus. Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen.