Terug naar programma

De Buitenkansel: Ted Langenbach

ma 26 februari 2024
field_543cf68e6c5fd


Inschrijven nieuwsbrief

Ted Langenbach staat zondag 25 november op de Buitenkansel. Hij is een bekende Nederlandse party-organisator van onder andere de MTC-party’s. Ook is hij de initiatiefnemer en creatief directeur van de Rotterdamse discotheek Now&Wow. Voor meer info lees meer of kijk op  www.buitenkansel.nl

Ted Langenbach heeft het over het veranderde culturele klimaat in Rotterdam.
Hij bespreekt thema¹s als;
– culturele jongerenhoofdstad 2009
– innovatieve stad, de ambitie van de stad, terugblikken en vooruit kijken.

 Na culturele hoofdstad 2001 heeft cultureel Rotterdam een achterstand opgelopen ten opzichte van andere steden.

Rotterdam is gesegmenteerd, er bestaan allemaal monoculturen naast elkaar, mede veroorzaakt door internet en een gevoel van onveiligheid. Men heeft zich terug getrokken en blijft thuis waardoor er minder ontmoetingen plaats vinden, dit in tegenstelling tot andere steden waar wel balans is door deze ontmoetingen.

Er wordt te veel energie gestoken in het faciliteren van culturele broedplaatsen en er is weinig ruimte voor de underground scene. Hierdoor verlaten veel jonge creatieven de stad Rotterdam en vertrekken naar steden als Berlijn, Kopenhagen en Warschau.

 In het BNN-radioprogramma Spam van Egbert Jan Weeber had hij een kleine rubriek met uitgaanstips. Op 12 oktober 2000 ontving hij de Laurenspenning van de gemeente Rotterdam, vanwege MTC, Now&Wow en zijn inbreng in de cultuurscene in de Maasstad in het algemeen.

Zondag de 25ste is de laatste Buitenkansel voor de Winterstop. Vanaf zondag 2 maart is de Buitenkansel weer terug. Dan worden de sprekers ook uitgezonden op RTV Rijnmond.

Meer informatie is te vinden op www.buitenkansel.nl

Zo 25 november  | 14.00 uur | toegang gratis