Terug naar programma

De bollen van CS met o.a. Adriaan Geuze

Tue 1 March 2016Inschrijven nieuwsbrief

Komen die gele bollen voor het Centraal Station er nou wel of niet? Al  maanden wordt er gesteggeld over het kunstwerk ’Kissing Earth’. Dit kunstwerk van kunstenaar Olafur Eliasson, dat bestaat uit twee immens grote kussende wereldbollen, houdt de gemoederen in Rotterdam al geruime tijd bezig. Er werd een Facebookgroep opgericht onder de titel Pleurt toch op met je ballen, het beeld van Zadkine werd van stal gehaald als passender en financieel haalbaarder alternatief en architect Adriaan Geuze pleitte voor verplaatsing van het beeld naar de zijkant van het Stationsplein. Genoeg geluld, vonden D66 en Leefbaar Rotterdam. Vraag de Rotterdammer zelf hoe hij erover denkt! Zo gezegd, zo gedaan: in DRAAD laten we voor- en tegenstanders aan het woord en nemen we vast een voorproefje op deze volksraadpleging. We leggen vanavond de drie keuzes voor: een leeg plein, een plein met Zadkine of een plein met de bollen? Met o.a. Adriaan Geuze (architect nieuwe Rotterdam CS, oprichter architectenbureau West 8), Patrick van der Klooster (directeur AIR, Architectuur Instituut Rotterdam) en Bart van Leeuwen (kunstenaar en voorstander Zadkine naar het Stationsplein!).

Verder kijken we in DRAAD terug op de politieke actualiteit met ons journalistenpanel en verschillende lokale politici. Hoe staat het met de bezorgde burger in Rotterdam, bestaat Borgen aan de Maas en wie mogen we feliciteren met de nieuwste toppositie op het lijstje ‘gelukkigste stedelingen van Nederland?’

De gespreksleiding is in handen van Francisco van Jole.

Journalistenpanel: Mirjam de Winter (RTV Rijnmond, NRC), Willem Sonneveld (columnist AD) en Tara Lewis (Havenloods, NRC, Vers Beton). Op de politicibank: Jos Verveen (D66), Anton Molenaar (Leefbaar Rotterdam), Pieter Schol (SP), Setkin Sies (ChristenUnie-SGP).

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.