Terug naar programma

De (a)sociale dienst & Havenarbeiders op de barricaden

wo 24 april 2024
field_543cf7096c5fePlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

De (a)sociale dienst
Is de Sociale Dienst in Rotterdam te veel gericht op het uitdelen van sancties? De Rotterdamse ombudsman Anne Mieke Zwaneveld constateerde afgelopen zomer dat er wantrouwen heerst tegenover mensen die een bijstandsuitkering echt nodig hebben en trok aan de bel. De verantwoordelijk wethouder Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam liet weten de Sociale Dienst niet te herkennen in het beeld dat de ombudsman schetst. ”Alle Rotterdammers, ook die met een bijstandsuitkering, worden met respect behandeld. Zeker niet op de manier waarop de ombudsman het omschrijft”, aldus Struijvenberg. In DRAAD een gesprek tussen wethouder Maarten Struijvenberg en ombudsman Anne Mieke Zwaneveld.

Havenarbeiders op de barricaden
In december blokkeerden boze havenarbeiders de Erasmusbrug tijdens een rumoerige protestmars. Volgens vakbond FNV verdwijnen er de komende tijd honderden banen en moeten het Havenbedrijf en de gemeente hulp bieden aan de havenarbeiders die werkeloos dreigen te worden. Welke acties gaat de FNV de komende tijd voeren? Wat zijn de eisen? En wat vinden de politieke partijen? Met Niek Stam (FNV Havens) en Sjaak Poppe (Havenbedrijf)

Verder in DRAAD het Rotterdamse Politieke Maandoverzicht en natuurlijk een nieuwe column van Chris Aalberts. De presentatie is in handen van Francisco van Jole.

DRAAD wordt georganiseerd door Arminius en LOKAAL.