Terug naar programma

DBS Promconcert: Françaix, Ferguson & Brahms

Wed 28 September 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Laatste zondagavondconcert door muziekensemble De Bezetting Speelt! Aan het einde van het seizoen mocht het publiek het zeggen! Kamermuziekensemble De Bezetting Speelt stelde de vraag  aan zijn bezoekers: welke werken uit het repertoire van de afgelopen jaren zou u nog een keer willen horen? Stemmen kon tot en met 20 mei. Uit de publieksfavorieten heeft De Bezetting Speelt nu het volgende programma samengesteld: het Dixtuor van Jean Françaix, het Octet van Howard Ferguson en het Klarinetkwintet van Johannes Brahms.

Het Dixtuor (1987) van Jean Françaix (1912-1997) is een sprankelend werk voor de volledige bezetting van vijf blazers en vijf strijkers. De Bezetting Speelt voerde het werk op 22 april jl. nog uit op het concert ter ere van de 100e geboortedag van Jean Françaix. Hoewel de meesten het nog nooit gehoord hadden, viel het onmiddellijk in de smaak van het publiek. Het Octet van Howard Ferguson (1908-1999) ging in première in 1933 en is geschreven voor klarinet, fagot, hoorn en strijkkwintet. Het beroemde Klarinetkwintet uit 1891 ten slotte behoort tot de hoogtepunten uit het oeuvre voor kamermuziek van Johannes Brahms (1833-1897).

zondag 10 juni 2012 | 20u | entree € 12,50

studenten Codarts, CJP en R’damPas € 10

DBS Concert Dinerarrangement

Voor aanvang van een concert kunt u tussen 17.30 u en 19.30u genieten van een 3-gangen diner van chefkok Pepijn Schmeink bij restaurant De Eendracht tegenover Arminius. Restaurant de Eendracht werkt voornamelijk met bio- logische boerderijen, fokkers en vissers uit de buurt van Rotterdam.

De Bezetting Speelt wil u laten kennis maken met de verfijnde smaken en ontspannen sfeer van De Eendracht door een uniek concert dinerarrangement aan te bieden voor € 40 per persoon exclusief drankjes. De restaurantbon is dan tevens uw toegangsbewijs voor het concert!

Reserveren via info@restauranteendracht.nl o.v.v De Bezetting Speelt

www.restauranteendracht.nl

 

De Bezetting Speelt (DBS) is muzikaal ambassadeur van kamermuziek voor gemengd ensemble. De combinatie van strijkers en blazers werkt zowel voor de musici als het publiek buitengewoon inspirerend. De luxe te beschikken over zo’n compleet instrumentarium (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, twee violen, altviool, cello en contrabas) is een handelsmerk dat garant staat voor een grote diversiteit, waarbij een sterke rode draad in het programma altijd het uitgangspunt is. DBS houdt zich ook bezig met het bewerken en spelen van symfonisch repertoire voor klein ensemble. De leden van DBS zijn veelal ook werkzaam als orkestmusici en hebben in die hoedanigheid vaste en freelance bindingen met onder andere de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Concertgebouworkest, het Residentieorkest, de Marinierskapel, de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Orkest van het Oosten.

Fluit: Imre Rolleman
Hobo: Liesbeth Allart
Klarinet: Moniek Schippers
Fagot: Annet Karsten
Hoorn: Irene Kruik

Viool 1: Caroline Wagner
Viool 2: Tinka Regter
Altviool: Manuel Visser
Cello: Sanne van der Horst
Contrabas: Peter Jessen