Terug naar programma

Daan Borrel – Over de vrouw

zo 30 augustus 2020
16:00Inschrijven nieuwsbrief

“Als we vrouwen meer ruimte geven voor hun seksualiteit, hun lijf, en gevoelens, zullen we meer leven met de circulaire tijd en zal er meer verbinding zijn.” aldus schrijfster Daan Borrel. Wat ze daar precies mee bedoelt, vertelt zij tijdens deze zesde Zomerzondaglezing.

Over corona, Krabben, het Jaar van het nieuwe verhaal en vrouwelijke seksualiteit. 

Borrel (1990) studeerde literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is freelancejournaliste. Ze schrijft onder meer voor NRC HandelsbladDe Correspondent en Het Parool over cultuur en seksualiteit. In 2017 stelde ze met huisarts en seksuoloog Peter Leusink de bundel Dit gaat niet over seks samen.
In 2018 verscheen haar persoonlijke essay over verlangen onder de titel Soms is liefde dit, dat een intieme blik geeft in het hoofd én de onderbuik van een mens die in alle nuance probeert haar eigen seksualiteit te begrijpen. In januari 2020 verscheen haar boek Jaar van het nieuwe verhaal, een radicaal doch kwetsbaar boek waarin Daan Borrel de verhalen over vrouwelijkheid, tijd en verbinding afbreekt en opnieuw opbouwt.
In 2020 schreef zij ook Krabben – Van vrouw tot vrouw, samen met Milou Deelen. Hierin onderzoeken Borrel en Deelen waarom vrouwen geneigd zijn elkaar genadeloos te veroordelen. 

Tijdens de Arminius Zomerzondaglezingen word je door inspirerende sprekers bijgepraat over actuele onderwerpen. Van mythes in het klimaatdebat, tot fantoomgroei in de economie; van AI, tot identiteit en influencers. De lezingen duren ongeveer 40 minuten, daarna is er ruimte voor vragen.

Wegens coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers verwelkomen in debatpodium Arminius. Om de volledige capaciteit te benutten, vragen we u het juiste ticket te kopen. Komt u samen, kies dan het duo ticket. U kunt dan naast elkaar in de zaal zitten. Komt u alleen, kies dan het single ticket. Zo kunnen wij de zaal indelen op een veilige 1,5 meter afstand.