Terug naar programma

Conferentie: Religie als waarde of norm?

wo 19 juni 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Op donderdag 13 december 2007 organiseert Dona Daria – Centrum voor Vrouwen en Emancipatie in Rotterdam de landelijke conferentie ‘Religie als waarde of als norm?’. Te gast zijn onder andere Prof. dr. Geert Hofstede, Prof. dr.Tariq Ramadan en dr. Mechteld Jansen.  Waarden en normen, begrippen die in tal van politieke, publieke en religieuze discussies aangehaald worden.

 De discussies gaan eigenlijk altijd over de normen, waarden worden op de achtergrond geplaatst. Dona Daria wil in de conferentie ‘Religie als waarde of als norm?’ de waarden voorop stellen en de betekenis van waarden voor de emancipatie voor de vrouwen bespreken.

Het doel van de bijeenkomst is inzicht krijgen in de discussies over waarden, de universaliteit van waarden bespreken, uitwisseling van waarden vanuit verschillende religieuze visies, het gebruik van normen als waarden ter discussie stellen, inzicht in welke waarden belemmerend zijn voor de emancipatie van vrouwen en in hoe vrouwen waarden op de voorgrond kunnen plaatsen en normen ter discussie kunnen stellen.

 Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

 Aanmelding via info@donadaria.nl o.v.v. naam en organisatie

 Voor meer informatie: www.donadaria.nl

 Do 13 december | 17.00 -20.30 uur | toegang gratis