Terug naar programma

Concrete Blossom: Verkiezingsdebat

Sat 11 March 2017



Inschrijven nieuwsbrief

Concrete Blossom Verkiezingsdebat – Millennials: Time to wake up! from arminius on Vimeo.

Tijdens dit ‘Concrete Blossom Verkiezingsdebat’ wordt lijsttrekker Sylvana Simons (Artikel 1) samen met kandidaat-kamerleden Sadet Karabulut (SP), llias Mahtab (Groen Links), Don Ceder (Christen Unie), Amma Asante (PvdA) en Mpanzu Bamenga (D66) gedaagd voor een tribunaal, bestaande uit bi-culturele millennials Nawal Mustafa, Che Brandes Tuka en Simone Zeefuik. De introductie wordt verzorgd door Sinan Çankaya. Gespreksleiding: Malique Mohamud

Terwijl een groot deel van het land zijn hart vasthoudt voor Trumpiaanse taferelen, zal het verschil de komende verkiezingen gemaakt kunnen worden door millennials.

We zagen in de afgelopen periode hoe de Brexit een kloof tussen generaties aftekende in Groot Brittanië. Hoe een nieuwe generatie de opkomst van Bernie Sanders mogelijk heeft gemaakt in de Verenigde Staten. En hoe dit uiteindelijk niet heeft geresulteerd in een sterke vertegenwoordiging van die nieuwe generatie in het poltieke speelveld aan de andere kant van de oceaan. Time to wake up!

Ook in Nederland wordt een generatie jongvolwassenen steeds meer politiek bewust. Vooral bi-culturele millennials zijn in toenemende mate politiek actief en komen in beweging tegen xenofobie en institutioneel racisme. Dit jaar mogen 850.000 jongeren, goed voor minstens 10 zetels, voor het eerst stemmen. Concrete Blossom wil hen bewust maken van dit potentieel en aanmoedigen hun stem te laten horen, voordat het te laat is.

‘Concrete Blossom Verkiezingsdebat’ wordt georganiseerd door Studio Narrative, Arminius, De Correspondent en Stichting voor Democratie en Media. Het debat is op deze website via de livestream te volgen en vervolgens ook terug te kijken.

Van 10 tot en met 17 maart verwelkomt Concrete Blossom je in hun Pop-Up Politieke Helpdesk. Concrete Blossom belicht de verkiezingen vanuit een diasporisch perspectief. Waarom? Onze grote steden worden steeds meer divers en staan in de top 3 van ‘s werelds meest etnisch diverse steden. Dat betekent dat het zogeheten ‘minority-majority’ perspectief in toenemende mate van betekenis zal zijn in Nederland. Concrete Blossom cureert de toekomst van multiculturele steden door dit perspectief centraal te stellen.