Terug naar programma

Concert Seven Last Words from the Cross

do 18 april 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Het Nationaal Symfonisch orkest geeft samen met projectkoor 2Bperformed op zondag 7 juni een optreden in Arminius. Het indrukwekkende werk  ‘Seven Last Words from the Cross’ van James MacMillan wordt uitgevoerd onder leiding van de heer M. Lippe. Dit werk voor koor en (strijk)orkest werd tot voor kort in Nederland zelden uitgevoerd.

Er is voor een viertal oudere werken gekozen: I’m a Pilgrim van J. Andersson,Fest- und Gedenksprüche van J. Brahms, Ich bin der Welt abhanden gekommen van G. Mahler en Herr, neige deine Ohren van K. Nystedt.

Speciaal voor dit programma heeft de Nederlandse componist Coen Vermeeren een Stabat Mater geschreven.

De zeven delen van de Seven Last Words vormen elk een toonzetting van een van de laatste zeven zinnen die Christus uitsprak aan het kruis. Hiervoor putte de componist uit alle vier de Bijbelse evangelies. MacMillan schreef zijn ‘Seven Last Words from the Cross’ op verzoek van de Britse BBC Televisie.

Dirigent Mark Lippe staat borg voor de muzikale kwaliteit van het project. Hij studeerde orgel en behaalde zijn Master in Performance in juni 2005 met een cum laude beoordeling. Hij studeerde ook kerkmuziek en koordirectie en is momenteel onder meer werkzaam als dirigent van enkele koren. Hij componeerde daarnaast een drietal musicals. Strijkers van het Nationaal Symfonisch Kamerorkest nemen in het hoofdwerk en de opdrachtcompositie de begeleiding voor hun rekening.

Het orkest is in 1999 opgericht door violiste Anita Jongerman. Het bestaat uit jonge, enthousiaste professionele musici. Het repertoire strekt zich uit van de barok tot en met hedendaagse composities

Voor meer Informatie: www.2bperformed.nl

zondag 7 juni / 20.00 uur / toegang gratis