Terug naar programma

Concert: Douwe Bob

vr 27 mei 2022
20:30Inschrijven nieuwsbrief

Douwe Bob brengt zijn geestdriftige, soulvolle liedjes met het vernuft van iemand die al decennialang in het vak zit. Zoals de titel van debuutalbum Born In A Storm wellicht ook verraadt, leed Douwe Bob voor zijn doorbraak niet bepaald een doorsnee leven.

Muziek was in Douwe Bob’s jeugd altijd en overal aanwezig. Zijn vader Simon was lid van kunsternaarscollectief The Fool, dat platenhoezen van o.a. Cream en The Beatles ontwierp. Inmiddels is Douwe Bob zelf een superster geworden: de liedjessmid heeft de rootsy rafelrandjes van debuut Born In A Storm knap aangescherpt tot een breder popgeluid.

Douwe Bob klinkt nu weliswaar toegankelijker, inhoudelijk snijden zijn songs dieper dan ooit. Neem bijvoorbeeld protestsong Fine Line, waarin Douwe Bob zingt: “One man kills and gets the chair/Another kills and gets a medal/They drew a line between right and wrong”.

Zijn meest recente wapenfeit is de langspeler Born To Win, Born To Lose, een plaat die in alle opzichten voelt als thuiskomen; de viering van het leven,  maar ook een ontboezeming van het afscheid. Delvend in de materie van de oude country en folk-grootmeesters zijn dit Douwe Bob’s meest indringende, persoonlijke liedjes tot dusver.

Dit concert wordt georganiseerd door Rotown en Arminius en heeft uitsluitend zitplaatsen.