Terug naar programma

Complotdenkers

Wed 23 November 2016Inschrijven nieuwsbrief

 

De Amerikaanse regering heeft het World Trade Center opgeblazen om de oorlog in Irak te beginnen. Pim Fortuyn is vermoord door de bestuurlijke elite van Nederland. Chemtrails zijn uitlaatgassen van vliegtuigen die vermengd zijn met chemicaliën om het bewustzijn van de bevolking beïnvloeden.

Op het eerste gezicht lijken complotdenkers gek, maar het vertrouwen in de media, politiek of wetenschap lijkt af te nemen. Donald Trump grossiert in complottheorieën, de partij Denk weet zeker dat ‘de media’ het op haar hebben voorzien en rapper Lange Frans gelooft dat Hillary Clinton haar tegenstanders laat vermoorden.

Wat bezielt complotdenkers? Wanneer gaat gezond wantrouwen over in complotdenken? En wat zijn de gevolgen van het complotdenken? Met als extra: een top-tien van complotten die waar zijn.

Met

  • Maarten Reijnders, journalist en auteur van Complotdenkers
  • Jaron Harambam, die promoveert op complotdenken aan de Erasmus UniversiteitGespreksleiding: Hans Kennepohl. Woordkunstenaar Atta de Tolk zal de avond samenvatten in een rap, Clublepop draait verdachte plaatjes.

Deze avond is live op de homepage van Arminius te volgen. Dit Denkcafé wordt georganiseerd door Studium Generale en Arminius.