Terug naar programma

Causes, The Church Tour

Fri 16 June 2017Inschrijven nieuwsbrief

Op vrijdag 16 juni komt Causes met hun ongekend fraaie gitaarpop voor een exclusieve akoestische show naar Arminius! Exclusief mag je best letterlijk nemen, want de band is dit jaar van plan om slechts een handjevol shows te doen, terwijl ze geconcentreerd bezig zijn met het schrijven en opnemen van hun tweede album. Must see voor fans van Snow Patrol, Coldplay en Hozier.

Het verhaal rondom de Britse muzikant Rupert Blackman, frontman van Causes, is inmiddels alom bekend. Als straatmuzikant liep hij een keer Anouk toevallig tegen het lijf in Amsterdam. Toen ging het balletje rollen: aanvankelijk schreef hij liedjes voor artiesten als Alain Clark en Bløf, maar zijn eigen succes werd een feit met die ene megahit Teach Me How To Dance. Intussen is het fraaie debuut Under The Bridges That You Built For Me een jaar uit en heeft Causes op alle belangrijke poppodia en festivals gestaan.

De volmaakte gitaarpop van Causes put net zo goed uit sfeerbeelden als pakkende melodieën: het is muziek die heerlijk binnenkomt tijdens bijvoorbeeld een nachtelijke rit over de snelweg. De band is dit jaar van plan om slechts een handjevol shows te doen, terwijl ze geconcentreerd bezig zijn met het schrijven en opnemen van album numero twee. Omdat Causes dit jaar beperkt te zien is, wordt het des te bijzonderder om ze vanavond in de Arminius te aanschouwen.

Een concert van Rotown, I.s.m. Motel Mozaique Concerts. Tip: ga eerst een hapje eten bij Rotown voordat je naar Arminius komt, 5 minuten lopen!