Terug naar programma

Carrie Jansen

Wed 10 February 2016Inschrijven nieuwsbrief

Bekijk de uitzending op Open Rotterdam terug: deel 1 en deel 2.

‘Oneerlijkheid is mijn trigger, dan kom ik in actie’ aldus Carrie, al jarenlang een van de opvallendste verschijningen in onze stad.  Als schrijfster, columniste en politiek activiste trekt ze al zolang ze zich kan herinneren fel van leer tegen alles wat riekt naar uitbuiting en onrecht.

Toen ze tien jaar geleden gevraagd werd als kandidaat voor Waku Waku (“ja,hallo, dat gaat echt helemaal nergens over!”), was het tijd het roer om te gooien.  Ze begon met een studie Rechten en is sinds 2009 werkzaam als sociaal advocaat.

Woest is ze over het harde beleid dat nu in Rotterdam wordt ingezet tegen de allerarmsten in onze maatschappij. (“En als het dan nog hielp. Hartstikke contraproductief, mensen pesten die toch al geen kant op kunnen, dat is het!”) Geschokt is ze ook. Over hoe lelijk mensen tegen elkaar doen bij de vechtscheidingen en huiselijk geweldszaken waar ze dagelijks mee te maken heeft. En toch vindt ze het een prachtig vak,  deze roodharige gepassioneerde Carrie.

In deze tweede Rotterdam Viert De Stad! Collegetour eindelijk de kans om Carrie het hemd van het lijf te vragen! Over haar liefde voor Rotterdam, haar dromen voor de toekomst en spannende verhalen uit het verleden. Over punkers en prostituees, over hippies en geëmancipeerde big mama’s uit Rotterdam West.

De Rotterdam Viert De Stad! Collegetours is een serie van 6 vraaggesprekken onder leiding van Ernest van der Kwast waarin Rotterdammers de kans krijgen met gezichtsbepalers van de stad in gesprek te gaan over verleden, heden en toekomst van Rotterdam. Dit project is onderdeel van Rotterdam Viert De Stad!, bekijk hier het complete programma. Het programma wordt georganiseerd door Arminius.