Terug naar programma

Caf

vr 24 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Spinvis en schrijvers praten over hun fascinatie voor het Surrealisme. Laurens Vancrevel geeft een inleiding op dit onderwerp. Daarna vindt een interview plaats met Spinvis.

De kunststroming Surrealisme heeft veel invloed gehad op onze cultuur. Beroemde kunstenaars als Salvador Dali, René Magritte en Man Ray gingen uit van het idee dat mensen vaak meer door hun onderbewuste gedachten en gevoelens worden geleid dan door hun bewuste. Surrealisten wilden deze gedachten en gevoelens naar boven halen door bijvoorbeeld te werken met spontane associaties en droombeelden.

In deze aflevering van café Blaman een optreden van Spinvis. Hij maakt experimentele Nederlandstalige elektronische muziek en is de eenmansband van Erik de Jong uit Spijkenisse. Op het laatste Noorderslag festival won hij de Popprijs. Het nieuwe album Goochelaars en Geesten is 27 augustus verschenen.

Na het interview zal een spectaculaire “Cadavre Exquis” – Kostelijk Kadaver worden opgevoerd, een woordspel met bizarre zinnen, bedoeld om onderbewustegedachten naar boven te brengen.

Als afsluiting volgt er een optreden van Spinvis.

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen naar aanleiding van een tentoonstelling over surrealisme van
29 september tot 13 januari. Het tijdschrift De Revisor publiceert voor de gelegenheid een speciaal nummer over surrealisme.

De programma onderdelen zijn onder voorbehoud.
De exacte invulling wordt nog nader bekend gemaakt.

Do 18 oktober | 20.30 uur | toegang 5,- euro