Terug naar programma

Buitenkansel: Vrijheid

di 16 juli 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

‘Vrijheid’ is het thema dat Anneke de Goede  bespreekt op de Buitenkansel. De afgelopen 15 jaar heeft zij vanuit particulier initiatief meerdere projecten ontwikkeld. In deze projecten staat de ontwikkeling van mensen centraal. Of het nu om zwerfjongeren gaat of allochtone vrouwen. Binnen de projecten biedt De Goede de faciliteiten waarin die ontwikkeling kan plaats vinden.

Een voorbeeld hiervan is Pension Maaszicht. Dat werd in 1994 geopend en was op dat moment de enige organisatie in de jeugdzorg die vraaggerichte werkte. De Cleo-Patria vrouwenstudio’s zijn ook een goed voorbeeld hoe vanuit de eigen kracht en kwaliteit succesvol gewerkt kan worden op het gebied van emancipatie en integratie. Al haar projecten zijn privaat publiek gefinancieerd. Anneke de Goede heeft inmiddels verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Paul Nijgh penning, de Joke Smitprijs en de Laurenspenning.

Op de dag van de dodenherdenking neemt zij een voorsprong naar de bevrijding van het individu.

Elke zondag om 14:00 uur wordt iemand uitgenodigd zijn of haar mening te verkondigen op een speciaal voor de Buitenkansel gedecoreerde steen op het voorplein van Arminius. Bekende en onbekende mensen, korte of  lange verhalen, grote of kleine onderwerpen, maakt niet uit als iemand maar een verhaal heeft wat hem of haar echt aan het hart gaat.

 Voor meer informatie of aanmelding: www.buitenkansel.nl

14.00 uur/ voorplein Arminius / toegang gratis