Terug naar programma

Buitenkansel: Rotterdam innovatieplek

vr 24 mei 2024
field_543cf68e6c5fdPlan je bezoek Inschrijven nieuwsbrief

Bij een grote stad als Rotterdam hoort een grootstedelijke aanpak. Die de zeden en gewoonten van een land overstijgt. Rotterdam zou niet de maat moet nemen van Nederland, maar Rotterdam zou zich op kunnen werken als innovatieplek van de Wereld. Hierover spreekt sander zweerts de jong op de Buitenkansel. Hij is onderdeel van het interdisciplinair makerscollectief sandersgeluk.

Volgens hem is eigenlijk alles voorhanden om van Rotterdam een mooie proeftuin van de wereld te maken. Niet alleen qua innovatie in infrastructuur, publiek domein, of milieu, maar vooral innovatie qua mentaliteit. Die nieuwe mentaliteit voor de toekomst ontbreekt vooralsnog in Rotterdam. En daarom lukt het niet om uit te stijgen boven de Nederlandse maatvoering. Welke mentaliteit is daarvoor nodig ? Een mentaliteit van de mildheid. Op de Buitenkansel zal sander zijn mentaliteit van de mildheid uitleggen, en proberen te beschrijven welke invloed de mentaliteit van de mildheid uit zou kunnen uitoefenen op de sfeer van de stad. 

Elke zondag om 14:00 uur wordt iemand uitgenodigd zijn of haar mening te verkondigen op een speciaal voor de Buitenkansel gedecoreerde steen op het voorplein van Arminius. Bekende en onbekende mensen, korte of  lange verhalen, grote of kleine onderwerpen, maakt niet uit als iemand maar een verhaal heeft wat hem of haar echt aan het hart gaat.

www.sandersgeluk.nl

Voor meer informatie of aanmelding www.buitenkansel.nl

14.00 uur/ voorplein Arminius / toegang gratis