Terug naar programma

Video | Bucketlist Filosofie – Simone de Beauvoir

wo 16 september 2020
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u een online ticket aangeschaft voor dit programma en heeft u de mail met Zoom-link niet ontvangen? Kijk in uw spam box of gebruik onze Whatsapp-service en app naar: +316 42 38 78 41. We helpen u daar graag verder.

Simone de Beauvoir, een leven is een rehabilitatie, zowel van de Beauvoir als mens en als denker, waarvoor Kirkpatrick toegang had tot nog nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Kirkpatrick wordt geïnterviewd door Denker des Vaderlands Daan Roovers en gaat in gesprek met Hasna El Maroudi over de actuele waarde van de Beauvoir voor het feminisme, en met het publiek.

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme. Kate Kirkpatrick neemt deel aan het gesprek via Zoom.

Hasna El Maroudi is freelance journalist, opiniemaker, oprichter van Magazine Lilith en Arminius Fellow. Ze werkt onder meer voor de Volkskrant. Publicaties van haar hand verschenen eerder in NRC Handelsblad, Trouw, Der Spiegel en The Huffington Post.

Daan Roovers is Denkers des Vaderlands en voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine.

Let op: voertaal Engels. Vanwege corona kan Kate Kirkpatrick niet naar Nederland reizen, zij zal in de zaal op een groot beeldscherm te zien zijn en op deze wijze deelnemen aan de avond. 

In de serie Bucketlist Filosofie staat elke keer een klassieker uit de filosofie centraal en wordt deze op een laagdrempelige, voor iedereen te volgen wijze behandeld. Bucketlist Filosofie is een succesvolle serie in de Rode Hoed naar een concept van Daan Roovers.