Terug naar programma

Bucketlist Filosofie – Simone de Beauvoir (Uitverkocht)

16 september 2020
20:00

entree
€15

Koop kaarten

16 september is de nieuwe datum van dit programma. Had u eerder een ticket gekocht voor 22 maart, kunt u met uw oude ticket naar binnen. U heeft hiervoor geen nieuw ticket nodig.

Simone de Beauvoir, een leven is een rehabilitatie, zowel van de Beauvoir als mens en als denker, waarvoor Kirkpatrick toegang had tot nog nooit eerder beschikbare dagboeken en correspondentie. Kirkpatrick wordt geïnterviewd door Denker des Vaderlands Daan Roovers en gaat in gesprek met Hasna El Maroudi over de actuele waarde van de Beauvoir voor het feminisme, en met het publiek.

Kate Kirkpatrick is lector Religie, Filosofie en Cultuur op het King’s College in Londen. Ze is auteur van meerdere boeken en artikelen over De Beauvoir, Sartre en het existentialisme.

Hasna El Maroudi is freelance journalist, opiniemaker, oprichter van Magazine Lilith en Arminius Fellow. Ze werkt onder meer voor de Volkskrant. Publicaties van haar hand verschenen eerder in NRC Handelsblad, Trouw, Der Spiegel en The Huffington Post.

Daan Roovers is Denkers des Vaderlands en voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine.

Let op: voertaal Engels

In de serie Bucketlist Filosofie staat elke keer een klassieker uit de filosofie centraal en wordt deze op een laagdrempelige, voor iedereen te volgen wijze behandeld. Bucketlist Filosofie is een succesvolle serie in de Rode Hoed naar een concept van Daan Roovers.