Terug naar programma

Brieven aan het nieuwe college

Tue 29 May 2018Inschrijven nieuwsbrief

De Rotterdammer heeft gesproken. Op 21 maart bracht zo´n 47% van de kiesgerechtigden haar stem uit op een partij. Maar liefst 13 partijen zijn nu vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Met behulp van informateurs Rosenmöller en Duisenberg zal een aantal van die partijen straks een nieuw college vormen (lees artikel). Het coalitieakkoord dat zij vervolgens opstellen zal bepalend zijn voor het Rotterdam van de toekomst. Maar zover zijn we nog niet.

In DRAAD doet een aantal Rotterdammers in een open brief een oproep aan dit nieuw te vormen college. In de brieven die zij zullen voordragen klinkt de ambitie door om, voordat de inkt van een nieuw akkoord opgedroogd is, het nieuwe college te waarschuwen, memoreren of adviseren.

Te gast o.a.:

  • Sandra Phlippen. Phlippen is socioloog en econoom en chef economie bij het AD.nl;
  • Mary-Jo de Leeuw. De Leeuw is specialist op het gebied van cybersecurity en oprichter van de denktank ‘Internet of Toys’;
  • Ron Bormans. Bormans is voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam;
  • Chris Roorda. Roorda is onderzoeker en adviseur bij DRIFT. Belangrijkste thema in zijn werk is duurzame stedelijke ontwikkeling;
  • Malique Mohamud. Mohamud is programmamaker, dichter en creatief directeur van makerscollectief Concrete Blossom.

lees hier de brieven terug: Brief van Mary-Jo de LeeuwBrief Sandra PhlippenBrief Ron Bormans

Verder in deze DRAAD een overzicht van de recente hoogte- en dieptepunten uit de Rotterdamse politiek door Eeva Liukku van Vers Beton.

Op de politicibank o.a.: Ellen Verkoelen (50PLUS), Dieke van Groningen (VVD), Chantal Zeegers (D66), Barbara Kathmann (PvdA) en Lies Roest (GroenLinks).

Gespreksleiding: Francisco van Jole.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius en Lokaal.