Terug naar programma

Bored of Feminism #2

Thu 16 February 2017Inschrijven nieuwsbrief

Bored of Feminism #2 : We Should All be Feminists from arminius on Vimeo.

Feminisme saai? Arminius en Bored to Death book club bewijzen van niet! Bored of Feminism is terug met een tweede editie. Doken we de eerste keer in het essay A Room of One’s Own van Virginia Woolf, dit keer staat helemaal in het teken van een modern feministisch werk: We Should All be Feminists van Chimamanda Ngozi Adichie. In 2013 gaf Adichie een TEDx-lezing over wat het betekent om vandaag de dag feminist te zijn. Het filmpje werd bijna drie miljoen keer bekeken en gedeeld, Beyoncé gebruikte een sample van Adichie in een van haar nummers en ook in boekvorm is haar pleidooi een grote bestseller.

In haar boek stelt Adichi de vraag wat feminisme in de huidige tijd eigenlijk betekent. Ben je als moderne feminist gedoemd tot een ongelukkig leven zonder man en beha? Of draag je als feminist tegenwoordig juist hakken en lipgloss omdat je daar heel gelukkig van wordt?

In Bored of Feminism nemen we deze en andere vragen over het hedendaagse feminisme onder de loep. Vastberaden maar vooral ook met de nodige humor, zoals Adichi zelf. We hebben de Wie-zei-wat-quiz en Simone van Hulst verzorgt een prikkelende inleiding. We nodigen jullie uit met ons op zoek te gaan naar een nieuwe, unieke definitie van het feminisme in de eenentwintigste eeuw.

Wel leuk als je het boek gelezen hebt natuurlijk!

gespreksleider: Sayonara Stutgard

Bored of Feminism wordt georganiseerd door Arminius en Bored to Death book club. Locatie: Arminius, Bovenzaal.