Terug naar programma

Boekpresentatie: Bij de beesten af!

Thu 28 February 2013
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Hoeveel rechten heeft een konijn? Is rituele slacht moreel te verantwoorden? Moeten we eigenlijk blij zijn met een Partij voor de Dieren? Met Paul Cliteur, Meindert Fennema, Erno Eskens en Bas Haring.

Het stiekem verkochte paardenvlees, de martelkunst van Tinkebell, de salmonella in gerookte zalm en het verbod op ritueel slachten – op dinsdag 9 april draait het om onze relatie met dieren. Maar waar komt die wonderlijke relatie vandaan? Wat is het nut van een huisdier? En hoe komen we bij de slager van ons schuldgevoel af?

‘Bij de beesten af!’ is een programma met korte lezingen en debat. Er is ruimte voor felle uithalen, maar ook voor liefdevolle knuffels. Tijdens de avond wordt het gelijknamige boek, Bij de beesten af! Over dierenrecht en onrecht, gepresenteerd aan het publiek. Naast een tiental aaibare mystery guests, zijn op 9 april te gast:

  • Paul Cliteur is hoogleraar Encyclopedie van het Recht aan de Universiteit Leiden en publiceert regelmatig over dierenrechten. Zijn meest recente boek is The Secular Outlook, een verdediging van moreel en politiek secularisme.
  • Erno Eskens is filosoof en politicoloog en auteur van het boek Democratie voor dieren. Een theorie van rechtvaardigheid.
  • Bas Haring is volksfilosoof en bijzonder hoogleraar Publiek Begrip van Wetenschap. Hij is auteur van het boek Plastic panda’s. Over het opheffen van natuur.
  • Meindert Fennema is emeritus hoogleraar Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Gespreksleiding is in handen van Geert Maarse.

Voorafgaand gaat Geert Maarse in gesprek met Bastiaan Rijpkema en Machteld Zee, de redacteuren van Bij de beesten af! Over dierenrecht en onrecht.

Bij de beesten af! Over dierenrecht en onrecht (Prometheus/Bert Bakker) ligt vanaf 10 april in de winkel.

Dinsdag 9 april | inloop 19:30 u | start 20:00 u

Entree  € 5 | Studenten en Rotterdampas € 2,50

Deze avond is een samenwerking van Arminius, Studium Generale & Erasmus Cultuur (Erasmus Universiteit), en de wijsgerige faculteitsvereniging ERA.