Terug naar programma

Beste politicus van het jaar 2022

Wie volgt Tjalling Vonk op als ‘Beste politicus van Rotterdam’? Welk wijkraadslid krijgt een aanmoedigingsprijs? En welk team wint De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz? Dat weten we aan het einde van dit programma.  

De gemeenteraad, het hoogste orgaan van Rotterdam, bepaalt voor iedereen veel van het dagelijks leven. Dat doen de 45 gemeenteraadsleden samen, maar de een zit vaker en steviger aan de knoppen dan de ander. Hoewel de aandacht vaak naar het college gaat, wordt de stad ook bestuurd door de vijfenveertig leden van de volksvertegenwoordiging. Samen vormen ze, zoals dat hoort in een parlementaire democratie, zelfs het hoogste orgaan van de gemeente. Ze hebben het eerste en laatste woord in het politiek beleid. 

De jury (invulling komt later online), onder leiding van John Bijl, beslist wie zich een jaar lang beste politicus van Rotterdam mag noemen. Later dit jaar maken we bekend wie de genomineerden van de prijs zijn.  

Verder blikken de aanwezige juryleden tijdens dit programma terug op het afgelopen politieke jaar. Veranderde er wat na de verkiezingen? Wat ging goed en wat kan beter? Wat geeft de jury graag ter overweging mee aan (wijk-/dops-)raadsleden, burgemeester en wethouders voor het nieuwe jaar?

Tot slot uiteraard een nieuwe editie van De Grote Ken Je Stad En Politiek Quiz! Vorm vast een team met je vrienden, collega’s of buren. Wie weet het meest van de stad?

De verkiezing Beste Politicus van Rotterdam vindt elk jaar aan het einde van het jaar plaats en is een initiatief van de Rotterdamse politieke pers en het Periklesinstituut en wordt mede mogelijk gemaakt door Arminius en LOKAAL.