Terug naar programma

Benefietconcert met o.a. Eric Vloeimans, Han Bennink, Martin Fondse en meer!

Sat 23 December 2017Inschrijven nieuwsbrief

Bij een allesverwoestende brand op vrijdag 13 oktober van dit jaar verloor de Rotterdamse gitarist Jorrit Westerhof al zijn gitaren, zijn geschreven muziek en spullen. Jorrit en zijn vriendin zijn gelukkig met de schrik vrijgekomen. Jorrit is dus alles kwijt. Gelukkig kwam drummer Han Bennink op het fonkelende idee om een benefietconcert te spelen voor en met Jorrit. Zodat Jorrit kan investeren in nieuwe instrumenten. Wij van Jazz International Rotterdam – wij werkten met Jorrit in 2016 en 2017 samen aan verschillende projecten – vonden dat een uitstekend plan.

Kom naar het benefietconcert op zaterdag 23 december in de Arminiuskerk in Rotterdam! Er zijn versnaperingen, er is glühwein én hele goeie muziek. Koop nu een kaartje en steun:

Op deze bijzondere avond spelen de volgende musici mee: Jorrit Westerhof – gitaar, Marko Curcic – bas, Aleksandar Škorić – drums, Eric Vloeimans – trompet, Han Bennink – drums, Michael Moore – klarinet; altsaxofoon, Martin Fondse – piano en vibrandoneon, Oene van Geel – altviool, Morris Kliphuis – Franse hoorn

Over Jorrit Westerhof
Niet zo lang geleden heeft de Nederlandse jazzwereld kennis genomen van het gitaar fenomeen Jorrit Westerhof – het nieuws ging rond als een lopend vuur. Musici zoals Han Bennink, Michael Moore, Eric Vloeimans en vele anderen voelden zich geroepen om Jorrit te betrekken bij concerten. Jorrit werd in 2016 door Jazz International Rotterdam ondersteund als nieuwe maker en presenteerde zich op Festival Jazz International met zijn Pack Project. Jorrit verhuisde hiervoor speciaal vanuit Groningen en woont sindsdien in Rotterdam.

“Dit concert is een initiatief van Han Bennink en wordt ondersteund door Jazz International Rotterdam en LantarenVenster.”

Dit programma wordt georganiseerd door Jazz International Rotterdam.