Terug naar programma

Benedict Wells | Het einde van de eenzaamheid en Becks laatste zomer

Thu 12 July 2018Inschrijven nieuwsbrief

Op 12 juli is Duitse bestsellerauteur Benedict Wells te gast in Boek & Meester. Hij vertelt over zijn succesromans Het einde van de eenzaamheid en Becks laatste zomer.

interviewer: Ernest van der Kwast.

Benedict Wells brak internationaal door met de roman Het einde van de eenzaamheid. ‘Als je er eenmaal in begint, laat het je niet meer los,’ verkondigde het Boekenpanel van De Wereld Draait Door. Er zijn inmiddels meer dan 80.000 exemplaren van verkocht in Nederland. Wells vertelt het levensverhaal van drie wezen die gaandeweg uit elkaar groeien, een boek dat gaat over het verwerken van verlies en eenzaamheid, en over de vraag wat onveranderlijk is in de mens.

Begin juli verschijnt ook de Nederlandse vertaling van Becks laatste zomer, de debuutroman waarmee Benedict Wells de Duitse letteren bestormde. De roman oogstte veel lof, won diverse prijzen en werd in 2015 verfilmd. ‘450 razendsnelle, hartverwarmende pagina’s proza uit de pen van een 23-jarige debutant – wanneer is dat voor het laatst gebeurd?’ vroeg Der Spiegel zich af.

In een geestdriftig gesprek zal Benedict Wells vertellen over zijn schrijverschap en zijn succesromans. Ook is er ruimte voor voordracht en vragen uit het publiek.

‘Benedict Wells is een auteur die zijn vak verstaat en echt iets te vertellen heeft.– Die Zeit

Het einde van de eenzaamheid is een onbetwist literair meesterwerk.’ – Vrij Nederland

Dit programma wordt georganiseerd door Boek en Meester.