Terug naar programma

Back to the future

Fri 11 October 2019Inschrijven nieuwsbrief

Waar hun ouders opgroeiden met de mogelijkheden tot een koophuis, traditionele media, vaste contracten en een gevoel van veiligheid, ziet de toekomst van millennials er heel anders uit: geroemd om hun idealen, verfoeid vanwege hun zogenaamde selfie-narcisme.

En dan Generatie Z, de eerste generatie die al internet tot haar beschikking had bij geboorte. Deze generatie kent (bijna) geen privacy en voor hen is financiële zekerheid nog verder te zoeken dan voor de millennials. Waar hooverboards en tijdmachines uitbleven, kregen zij een gepolariseerde wereld, waarin de toekomst wordt bepaald door babyboomers die het einde van hun tijd niet zullen meemaken.

Vandaag, op Coming-out Day én Wereldmeisjesdag, een gesprek met en over deze jongeren over privacy, sociale zekerheid, exposing, hatespeech en polarisatie on- én offline. Wat zijn de uitdagingen en kansen van ‘hun’ tijd?

We trappen de avond af met een uitgebreide inkijk in het wel en wee van Millenial generatue door Marie Lotte Hagen & Nydia van Voorthuizen van de podcast Damn Honey. Daarna een gesprek over de gevolgen van social media, exposing en genderidentiteit en seksualiteit met o.a. schrijfster en publicist Shantie SinghSamiha Awad (oprichter FLAWED: agency for creatives) en natuurlijk de millenials en Generatie Z-jongeren zelf.

 

Gespreksleiding is in handen van Natasja Morales en Franklina Konu. Vangelis Sopamena maakt deze avond de muziek.

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius en Donadaria in het kader van Unboxing Rotterdam, een campagne die in het teken staat van emancipatie en empowerment voor ALLE Rotterdammers, ongeacht culturele achtergrond, religie of gender.