Terug naar programma

Arminiusconcert: Jean Françaix 100 jaar!

Wed 28 September 2011
20:00Inschrijven nieuwsbrief

Met dit lenteprogramma viert DBS 100ste geboortedag van Jean Françaix (1912-1997). Geboren in een muzikale familie werd zijn talent al gauw ontdekt en door niemand minder dan Ravel, die in de jonge Françaix de “meest vruchtbare eigenschap voor een kunstenaar, nieuwsgierigheid” bespeurde. Hoewel geen deel van Les Six, een onofficiële groep componisten waar Poulenc wel deel van uitmaakte en die muziek dichter bij de gewone man wilden brengen, was het doel van Françaix om altijd plezier te geven met zijn muziek!

Luisteren naar de muziek van Françaix is te vergelijken met het luisteren naar een geanimeerd gesprek tussen verschillende stemmen doorspekt met nadrukken, accentjes en gestiek. DBS omlijst drie stukken van Françaix met werken van enkele van zijn landgenoten, Pierre-Octave Ferroud, voorbeeld Claude Debussy en collega Francis Poulenc, voor wie hij onder andere Babar orkestreerde.

Programma Jean Françaix 100 jaar!

  • Jean Françaix – Althobo-kwartet
  • Claude Debussy- Syrinx
  • Jean Francaix – Trio voor strijkers
  • Pierre-Octave Ferroud – Trois Pieces
  • Francis Poulenc – Sonate voor klarinet en fagot
  • Jean Françaix – Dixtuor

De Bezetting Speelt (DBS) is muzikaal ambassadeur van kamermuziek voor gemengd ensemble. De combinatie van strijkers en blazers werkt zowel voor de musici als het publiek buitengewoon inspirerend. De luxe te beschikken over zo’n compleet instrumentarium (fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, twee violen, altviool, cello en contrabas) is een handelsmerk dat garant staat voor een grote diversiteit, waarbij een sterke rode draad in het programma altijd het uitgangspunt is. DBS houdt zich ook bezig met het bewerken en spelen van symfonisch repertoire voor klein ensemble.

zondag 22 april 2012 | 20u | entree € 12,50

DBS Concert Dinerarrangement

Voor aanvang van een concert kunt u tussen 17.30 u en 19.30u genieten van een 3-gangen diner van chefkok Pepijn Schmeink bij restaurant De Eendracht tegenover Arminius. Restaurant de Eendracht werkt voornamelijk met bio- logische boerderijen, fokkers en vissers uit de buurt van Rotterdam.

De Bezetting Speelt wil u laten kennis maken met de verfijnde smaken en ontspannen sfeer van De Eendracht door een uniek concert dinerarrangement aan te bieden voor € 40 per persoon exclusief drankjes. De restaurantbon is dan tevens uw toegangsbewijs voor het concert!

Reserveren via info@restauranteendracht.nl ovv “De Bezetting Speelt”.
www.restauranteendracht.nl

zondag 10 juni 2012Het publiek kiest!’

De leden van DBS zijn veelal ook werkzaam als orkestmusici en hebben in die hoedanigheid vaste en freelance bindingen met onder andere de Radio Kamer Filharmonie, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Concertgebouworkest, het Residentieorkest, de Marinierskapel, de Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en het Orkest van het Oosten.

Fluit: Imre Rolleman
Hobo: Liesbeth Allart
Klarinet: Moniek Schippers
Fagot: Annet Karsten
Hoorn: Irene Kruik

Viool 1: Caroline Wagner
Viool 2: Tinka Regter
Altviool: Manuel Visser
Cello: Sanne van der Horst
Contrabas: Peter Jessen