Terug naar programma

Arminius salons met Domestica Rotterdam

Fri 21 September 2007Inschrijven nieuwsbrief

‘Wie leeft voor kunst gaat door voor gek, vaak lijdt hij honger en gebrek’ doceert de mier aan de krekel. Het weerhoudt Domestica Rotterdam, bestaande uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, er niet van na een succesvolle start in het vorig seizoen, opnieuw theatrale concerten te brengen in de ARMINIUS. Met verteller Huib Ramaer en leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium.

Het zondagmiddagconcert op 5 november biedt een eigentijdse blik met blaasinstrumenten. Sinds Jean de la Fontaine spiegelen schrijvers en componisten onze kuren,
fratsen en gewoontes maar wat graag in beesten.
Wat een mens is zie je pas in gezelschap van mees, muis en mol.’ (Midas Dekkers)

Daarom bevolken de grijze Muis, het Paard en de Kat de dierentuin van de componist Berio. Samen met de Geit van Honegger mogen ze het opnemen tegen de Egel en de Eekhoorn van Tellegen:‘De Eekhoorn leunde op zijn ellebogen en slurpte dik beukenotesap naar binnen door een riet’.

Intussen laat de Tsjechische componist Schulhoff een heuse rietblazer op contrafagot ironisch slurpen en knorren als ‘Basnachtegaal’.

‘Lees Koolhaas, kijk in de kop van een koe!’ Ook Koolhaas mag dus niet ontbreken.
‘De anderste mens, dat is het dier. Anderser is er niet en toch ademen ze dezelfde lucht als wij, poepen ze in dezelfde rivieren, worden ze gedreven door dezelfde driften en gaan ze even gretig dood.’ (Midas Dekkers)

Op toon gebracht door verhalen van Tellegen klinken tevens Bagatellen ter ere van de deze zomer overleden Hongaarse componist Ligeti.

Fluit/piccolo/altfluit: Wim Steinmann
Hobo: Ron Tijhuis
Klarinet: Romke-Jan Wijmenga
Fagot/contrafagot: Hans Wisse
Hoorn: Wendy Leliveld
Verteller: Huib Ramaer
Voordracht: Leerlingen van het Erasmiaans Gymnasium

Aanvang 16.00 uur
Toegang 15 Euro (incl. welkomsdrankje en programmaboekje)
Kaartverkoop via Rotterdam Uitburo
purchase.tickets.com
Reserveren: 010-4363800
info@arminius.nu

persbericht Domestica